Унищожителни наводнения и в други държави: Най-малко 21 души загинаха в

...
Унищожителни наводнения и в други държави: Най-малко 21 души загинаха в
Коментари Харесай

21 души са загинали и 1650 са останали без домове след силна буря в Южна Бразилия

Унищожителни наводнения и в други страни: 

Най-малко 21 души починаха в Южна Бразилия заради мощна стихия, която аргументи наводнения в няколко града. Това оповестиха управляващите във вторник, оповестява " Ройтерс ", представена от.

Губернаторът на Рио Гранде до Сул Едуардо Лейте изясни, че броят на жертвите е най-високият в щата. По думите му към 60 града са били наранени от бурята. Тя е класифицирана като извънтропичен циклон. Лейте сподели, че 15 от смъртните случаи са настъпили в една къща в Мукум, град с към 50 000 поданици.

Правителството на щата Рио Гранде до Сул заяви, че от понеделник вечерта без дом са останали 1650 души.

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин цели фамилии стоят по покривите на къщите си, поради наводненията, породени от излизането на реките от коритата им. От кметството в Мукум споделиха, че жителите би трябвало да разчитат на доставки за нуждите си през идващите 72 часа.

Едуардо Лейте разгласи по обществените мрежи, че един от починалите е жена, която е била пометена по време на опит за избавяне.

Рио Гранде до Сул беше ударен от различен извънтропичен циклон през юни, който умъртви 16 души и аргументи опустошения в 40 града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР